PRIČE

VEDRI DUH

Čovjek izađe na ulicu i mahne pozvavši taksi. Istog trenutka taksi se zaustavlja pored njega, otvaraju se vrata, taksista ga pozdravlja uz napomenu:

- Savršen tajming! Isto kao Marko.

Putnik:

- Tko?

Taksista:

- Marko Ivanović... To je čovjek, koji je uvijek sve radio u pravo vrijeme. Baš kao što sam ja naišao kada ste vi digli ruku, tako se Marku sve u životu događalo u savršeno vrijeme.

Putnik:

- Nitko nije savršen.

Taksista:

- To ne važi za Marka Ivanovića. Bio je izvanredno atletski građen tip. Mogao je osvojiti sve u tenisu. Mogao je igrati golf s profesionalcima. Pjevao je kao slavuj, plesao kao zvijezda s Brodveja! Bio je nevjerojatan momak.

Putnik:

- Izgleda da je stvarno bio izvanredan čovjek.

Taksista:

- Aaa, nije to ništa, ima još! Pamtio je kao računalo. Znao je svačiji rođendan. Znao je sve o vinima, koje jelo naručiti i kojom viljuškom ga jesti. Mogao je popraviti sve. Ne kao ja! Ja zamijenim osigurač i pola ulice ostane bez struje. Ali Marko Ivanović je sve radio kako treba.

Putnik:

- Pa stvarno je bio nevjerojatan!

Taksista:

- Uvijek je znao najbrži put prometnim ulicama. Ne kao ja, ja se uvijek zaglavim, ali Marko nikada nije pogriješio. Uvijek je znao kako postupati sa ženama. Nikada im se nije suprostavljao, čak i kada nisu bile u pravu... uvijek je bio savršeno obučen, a cipele su mu uvijek bile savršeno izglancane. Bio je savršen čovjek! Nitko se ne može usporediti sa Markom Ivanovićem.

Putnik:

- Interesantan lik. Kako ste ga upoznali?

Taksista:

- Ja ga nikada nisam sreo. Umro je, a ja sam se oženio njegovom, da oprostite *ebenom udovicom!