PRIČE

VEDRI DUH

Ovaj test traje samo jednu minutu i ima samo jedno važno pitanje na kraju. Dajući iskren odgovor otkrit će se gdje se nalazite po pitanju morala.Situacija na temelju koje ćete donijeti vašu odluku je potpuno izmišljena. Zapamtite da vaš odgovor mora biti iskren i spontan.

Dakle, krenimo na testiranje.

SITUACIJA:

Nalazite se u Zagrebu na obali rijeke Save za nedavnih jesenskih kiša. Velika je opasnost od izlijevanja vode i poplavljivanja grada. Vi ste novinar - fotograf koji radi za veliku novinsku kuću i fotografirate nabujalu rijeku. Rijeka je moćna, mutna, nosi sve pred sobom. Iznenada primjećujete ženu u vodi. Jednom rukom se drži za deblo, drugom zove u pomoć... Uskoro će proći pored vas... Prilazite bliže rubu nasipa... Čini vam se da prepoznajete tu sijedu glavu... Pa da, to je Jadranka Kosor, premijerka Hrvatske! Primjećujete da je počela gubiti snagu i da će potonuti....

Vi imate dvije opcije:

1. Možete spasiti političarku od utapljanja;

2. Možete nastaviti raditi svoj posao, okinuti sjajnu fotografiju utapljanja poznate političarke... Time vjerojatno osigurati nagradu za lokalnu novinarsku fotografiju godine... Možda čak i dobijete neku europsku nagradu (u eurima).

TEST PITANJE:

Hoćete li se odlučiti za dekadentnu kolor fotografiju ili za klasičnu jednostavnost crno - bijele fotografije?