PRIČE

VEDRI DUH

Bin Laden je izjavio: "Jako je teško izvesti teroristički čin u Italiji". Nedavno otkriveni dokumenti SISDE (talijanske tajne službe) potvrđuju da je Bin Laden izdao naredbu da se organizira avionski napad na Italiju.

Dvoje terorista iz jedne blisko-istočne zemlje su došli u Napoli odlučni provesti "Alahovu kaznu nad talijanskim nevjernicima".

Evo kako je to izgledalo:

Nedjelja 23:47

Stigli su na međunarodni aerodrom u Napoli iz Turske i napuštaju aerodrom osam sati nakon dolaska zbog toga što su izgubili prtljagu. Tvrtka ne preuzima odgovornost za gubitak iste, a jedan djelatnik iste tvrtke predlaže teroristima da probaju doći drugi dan...tko zna, uz malo sreće..Sjedaju u taksi: Nabusiti taksist pogledom u retrovizor zaključuje da su stranci i vozika ih cijelim gradom sat i pol vremena. Kako teroristi ne prigovaraju čak i kada taksimetar dođe do 200 eura, taksist odlučuje da će ukrcati svog kompanjona na kružnom toku Villaricca. Nakon što su ih opljačkali i pretukli izbacuju ih u predjelu Rione 167.

Ponedjeljak 04:30

Nakon što su se osvijestili oba terorista uspijevaju doći u hotel na trgu Burze. Odlučuju da će iznajmiti auto pri Hertz-u na trgu Municipio. Nakon toga se upućuju na aerodrom, ali prije nego dođu do trga Mazzini, ostaju blokirani od studentskog protestnog marsa, anti-globalista u bijelim radnim odijelima i nezaposlenih Napoletana koji im ne daju proći.

Ponedjeljak 12:30

Konačno dolaze do trga Garibaldi gdje odlučuju razmijeniti novac kako bi se mogli slobodnije kretati: njihovi dolari bivaju zamijenjeni za falsificirane novčanice od 100 eura.

Ponedjeljak 15:45

Dolaze na aerodrom Capodichino čvrsto odlučni da će avion skrenuti s rute i srušiti ga na tornjeve ENEL-a. Piloti ALITALIA-e štrajkaju zbog toga što traže četverostruke plaće za manje sati rada. Isti problem imaju i kontrolori leta koji se pridružuju štrajku iz solidarnosti. Jedini raspoloživi avion na pisti je tvrtke MARADONA AIR sa destinacijom Alghera i koji je u zakašnjenju 18 sati... djelatnici tvrtke sa putnicima kampiraju u sali za čekanje i pjevaju popularne pjesme, glasno protestirajući protiv vlade. Dolaze štrajk brakeri i počinju dijeliti udarce lijevo i desno svima i svoj bijes iskljuju i na dvoje Arapa.

Ponedjeljak 19:05

Konačno se malo smiruju strasti i dva sina Alahova, prekriveni krvlju dolaze do pulta MARADONA AIR-a kako bi kupili kartu za Sassari u avionu koji će skrenuti u tornjeve ENEL-a. Djelatnik MARADONA AIR-a koji im proda karte prešuti im da je let, zapravo, otkazan.

Ponedjeljak 22:07

Sada već teroristi diskutiraju da li da nastave s planom ili ne...ne znaju da li je uništenje Napolija teroristički čin ili čin milosrđa.

Ponedjeljak 23:30

Pregladnjeli, odlučuju pojesti nešto u aerodromskom restoranu i naručuju sendvič sa pohanim školjkama.

Utorak 04:35

U nemilosti salmonele koju su prouzročile pohane školjke završavaju u bolnici San Gennaro, nakon što su cijelu noć čekali u hodniku hitne pomoći. Stvar ne bi trajala više od par dana da se nije pojavila sumnja na koleru iz školjaka.

Nedjelja 17:20

Nakon 12 dana izlaze iz bolnice i nađu se u blizini stadiona San Paolo. Napoli je izgubio, na domaćem terenu, od novopečenog Palerma sa 3-0, s dva penala dosuđena u korist sicilijanske momčadi od strane suca Concettino Rina de Corleone. Grupa navijača "MASSERIA CARDONE", vidjevši dva tamnija čovjeka zamjenjuju ih za navijače Palerma i počinju ih gađati kamenjem i letvama. Da bi stvar bila gora šef navijača, jedan "Peppo ili Ricchione", seksualno iskorištava obojicu.

Nedjelja 19:45

Napokon navijači odlaze, a oba terorista se odlučuju napiti po prvi put u životu (iako je grijeh!!). U jednoj krčmi u lučkoj zoni grada im natoče patvoreno vino sa metanolom i ponovo završavaju u bolnici San Gennaro zbog trovanja, a testiranja utvrde da su obojica pozitivni na HIV test.