PRIČE

VEDRI DUH

Dvojica terorista iz jedne bliskoistočne zemlje došli su u Beograd s namjerom da provedu "Alahovu kaznu nad srpskim nevjernicima". Evo kako je to izgledalo:

Nedjelja, 20:47

Stigli su u Beograd. Napuštaju aerodrom u Surčinu osam sati poslije dolaska, jer su izgubili prtljag. Njihova avio kompanija ne preuzima odgovornost za gubitak prtljaga, a jedan aerodromski službenik predlaže teroristima da dođu sutra, pa uz malo sreće, možda. Sjedaju u taksi. Nabusiti taksista pogledom u retrovizor zaključuje da su nesumnjivo stranci i vozika ih noću po gradu sat i po. Kako teroristi ne prigovaraju čak i kada taksimetar dođe do 16.000 dinara, taksista odlučuje da pokupi i svog ortaka na kružnom putu. Odmah su ih opljačkali i pretukli, a onda izbacili u blizini Petlovog brda.

Ponedjeljak, 10:30

Pošto su se osvijestili, obojica terorista uspijevaju doći u hotel, i tamo naručuju rent-a-car. Poslije toga se opet upućuju na surčinski aerodrom, ali ostaju blokirani zbog protestnog marša prosvjetara i liječnika. Zatim im beogradski taksisti, koji su takođe stupili u štrajk, zaprečavaju prolaz.

Ponedjeljak, 14:30

Nekako dolaze do Novog Beograda gdje u privatnoj mjenjačnici zamjenjuju novac.Umjesto dolara, sačuvanih u đonovima cipela, sada u džepovima imaju falsificirane novčanice od po 1.000 dinara.

Ponedjeljak, 15:45

Dolaze na aerodrom Surčin, čvrsto odlučni da avion skrenu s rute i sruše ga na Palatu federacije. Piloti i stjuardese JAT-a štrajakaju, traže četvorostruko veće plaće. Isti problem imaju i kontrolori leta koji se pridružuju štrajku iz solidarnosti. Jedini raspoloživi avion na pisti je kompanije "Montenegro airlines" sa destinacijom do Nikšića , koji u polasku već kasni 8 sati. Službenici kompanije, zajedno s putnicima, sjede na podu i pjevaju hitove sa "Montevizije 2006", povremeno izvikujući parole u korist referenduma. Dolaze pristalice crnogorske opozicije, i počinju dijeliti udarce lijevo i desno svima, a svoj bijes posebno iskaljuju na dvojci Arapa.

Ponedjeljak, 19:05

Konačno se malo smiruju strasti i dva sina Alahova, prekriveni krvlju dolaze do pulta "Pink air" kako bi kupili kartu za avion koji će skrenuti na Palatu federacije. Službenik "Pink air", koji im je prodao karte prešućuje da je let, zapravo, otkazan.

Ponedjeljak, 22:07

Sada već teroristi raspravljaju da li da nastave s planom ili ne. Više nisu sigurni da li je uništenje Palate federacije teroristički čin, ili čin milosrđa!?

Ponedjeljak, 23:30

Izgladnjeli, odlučuju prezalogajiti nešto u aerodromskom restoranu, i naručuju pljeskavice na kajmaku.

Utorak, 08:35

Kajmak je bio žešće pokvaren, pa završavaju u Kliničkom centru, pošto su cijelu noć čekali u hodniku Urgentnog centra. Stvar ne bi trajala više od par dana da se nije pojavila sumnja na salmonelu iz pljeskavice.

Nedjelja, 17:20

Poslije 12 dana izlaze iz bolnice i nađu se u blizini Partizanovog stadiona. "Partizan" je izgubio, na domaćem terenu, od "Crvene zvezde" sa 4:0. Ogorčena grupa "Grobara", vidjevši dva tamnija čoveka zamjenjuju ih za navijače "Cigana" i počinju ih gađati kamenjem i letvama. Da bi stvar bila gora, šef navijača "Grobara", seksualno iskorištava obojicu.

Nedjelja, 19:45

Konačno navijači odlaze, a obojica terorista odlučuju da se napiju prvi put u životu (iako je grijeh!!). Na jednoj splavi kod Pristaništa, natoče im umjetnu lozovaču s metanolom i ponovo završavaju u Gradskoj bolnici zbog trovanja, a testiranje je pokazalo da su obojica pozitivni na HIV.

Utorak, 23:42

Dvojica terorista, kao slijepi putnici, teretnim brodom bježe iz Srbije u Rumunjsku. Izmoreni trovanjem metanolom i s gomilom novih infekcija, zaklinju se Alahu da više nikad neće doći u Srbiju.