PARODIJE

VEDRI DUH

Koji tipovi suvozača postoje? Saznajte za neke u nastavku teksta, sigurno poznajete bar jednog od ovih tipova:

Nevjerni Toma

Ovaj tip ima dvije podvrste:
a) Pajser koji misli da je odličan vozač
b) Nevozač

U oba slučaja ponašanje je identično. On nema povjerenja u vas. Uvjeren je da ste vozački položili na neku foru ili preko veze. Na svako skretanje, promjenu trake, ili nedajbože pretjecanje, dobija aritmiju, steže zube, grči se ko da sere i viče "Pazi!". Sve vrijeme je uvjeren da vozite prebrzo i loše. Ponaša se kao da je upravo teleportiran iz srednjeg vijeka u vašu đavolsku spravu zvanu auto.

Pero ždero

Uporno će vas uvjeravati da nema šanse da vam isfleka auto kečapom, senfom i majonezom iz hamburgera u koji je stavio SVE što se besplatno moglo staviti od priloga.

Vikend alkos

Prvo jedva nacilja sjedište guzicom, onda vas tjera da pustite radio i kad čuje prvu poznatu pjesmu urla "Pojačaj!". Falšira iz sveg glasa i tjera vas da pjevate s njim/njom. Konstantno vam potura limenku piva pod nos, i gunđa što ste partibrejker, dok se vi psihički pripremate na veliki prasak cijelog dnevnog menija po tapacirungu.

Avanturista

Svaka vožnja je za ovog manijaka putovanje sa neizvjesnim ciljem. Skiči od uzbuđenja, i iznosi planove kako ćete se spontano zabavljati. Skakuće u mjestu kao šizoidna tinejdžerka od sreće što ćete se zajedno provozati do Meka i nazad.

Najbolji drug

Najbolji drug onog koji vozi kola. Nepisano je pravilo da upravo on zauzima mjesto namijenjeno suvozaču. Odstupanja se mogu desiti isključivo, ako je ispunjen bar jedan od sljedećih uvjeta:
- da je pozadi gužva, a netko iz gužve ima preko 94kg i dobija kvalifikaciju da izvornog suvozača prebaci u drugu ligu.
- da se diler treba prevesti do sigurne kuće po robu, pa zbog brzine obavljanja manevra, zauzima poziciju autohtonog suvozača.
- da se suvozač svojevoljno odluči za transfer pozadi, jer se tamo izvrnula pijana klinka.
- da vozač vozi oca mu negdje, pa ovaj zauzima pol poziciju.

Mumija

On je suputnik i ništa više. Tu je samo da se preveze od točke A do točke B. Mumificira se čim se kola nađu u pokretu i ukrštenog pogleda luta po X dimenziji.

Paparaco

Netko tko je najvjerojatnije kupio novi telefon ili foto-aparat. Podopcija je kupovina nove memorijske kartice. Starta s prvim toplim danima i pojavom kratkih suknjica i djeluje sve do dosadnih kišnih dana. Dosađuje se skretanjem pažnje na svako iole zgodno žensko tijelo. Njegov paparaco lov vezan je isključivo za gradsku vožnju.

DJ

On misli da odlično poznaje sve glazbene žanrove i da ima najbolji glazbeni ukus u galaksiji. Vi imate čast da se vozite s njim i slušate njegov izbor glazbe. Želi vam pustiti naaaajfantastičniju pjesmu koju je skoro iskopao. Onda sve pjesme sjecka da bi našao bolju, nervozno tipka po plejeru, stavlja jedan, pa drugi CD, pusti da nešto počne, pa ugasi jer "aaaaa to nije taaa", dok ga vi molite da samo pusti jednu pesmu do kraja.

Tjelohranitelj

Osoba koja je zadužena da hrani i poji vozača tijekom puta. Otvara mu bombone, daje štapiće, grickalice, čokolade i otvara flaše s pićem!