PARODIJE

VEDRI DUH

1. Ako osjetite stezanje u predjelu prsnog koša, trnce u lijevoj ruci i otežano disanje, najvjerojatnije se radi o srčanom udaru. Ne morate zvati Hitnu i zajebavati ljude s glupim pitanjima.

2. Sad kad znamo da imate srčani udar, najvažnije je ne paničariti. Pardon, najvažnije je ne uznemiravati osoblje Hitne pomoći. Ugledajte se na naše političare - u slučaju svakog ozbiljnijeg zdravstvenog problema, ne zivkaju Hitnu i ne jadikuju "nja nja nja imam infarkt" nego brate lijepo sjednu u avion i odu se samoizlječivati u neku švicarsku kliniku. Ako mogu oni, koji služeći vama ne mogu glavu dići od posla, možete i vi, koji ništa ne radite. I nemojte se sad praviti da radite, imamo mi podatke sa Zavoda.

3. Ako imate problema sa suvislim govorom, vidne i slušne halucinacije pri kojima vidite stvari i ljude kojih tamo u stvari nema, ne trčite odmah na Hitnu. Pogledajte Karamarka i Milanovića, oni tako već godinama, pa se drže, i ne samo drže, nego za njih i glasate k'o da im nije ništa. Ako nije njima, nije ni vama, pustite Hitnu na miru.

4. Ako vam srce prestane raditi, pa tako nekoliko sati, najvjerojatnije se radi o smrti. Smrt je prestanak svih bioloških funkcija koje definiraju živi organizam. Na primjer, usvoji se novi Zakon o radu kojim vam oduzmu i ono malo prava koje ste još imali, vi ništa. Pokradu vam pola države, vi ništa. Ratni zločinci vam kroje sudbine, vi ništa. E pa kad ste mogli biti mrtvi više od 20 godina bez uznemiravanja Hitne pomoći, možete i sad.

Vaš HZZO.