PARODIJE

VEDRI DUH

1. Poslovna lekcija

Čovjek se počeo tuširati odmah nakon seksa sa svojom ženom, kad netko zazvoni na vrata. Nakon nekoliko trenutaka prepiranja oko toga tko će otvoriti, žena popusti, brzo se umota u ogrtač i spusti se niz stepenice. Na vratima ugleda Peru, prvog susjeda. Prije nego išta zausti, Pero joj reče: "Dam ti 800 eura ako skineš taj ogrtač." Nakon kratkog razmišljanja, žena skine ogrtač i stade gola pred Peru. Pero joj odmah dade 800 eura i ode. Zbunjena, ali i uzbuđena zbog iznenadne sreće koja ju je snašla, žena se opet umota u ogrtač i popne se na kat. Pošto uđe u kupaonicu, muž je, i dalje stojeći ispod tuša, upita: "Ko je to bio?" "Pero, naš prvi susjed.", odgovori ona. "Sjajno", reče muž, "je li spomenuo da mi duguje 800 eura?"

Pouka: Ukoliko bitne informacije o zajmu i riziku pravovremeno podijelite sa svojim suradnicima, možete spriječiti moguće opasnosti.

2. Poslovna lekcija

Johnny se želio seksati sa djevojkom iz ureda, ali ona je pripadala nekom drugome... Jednog dana, je Johnny postao nestrpljiv pa je išao do nje i rekao joj: "Dam ti $100, ako mi pustiš, da te poseksam . Ali djevojka je rekla NE. Johnny je rekao, "Bit ću brz. Baciti ću novce na pod, ti se sagneš a ja ću svršiti prije nego pobereš novac sa poda."

Za trenutak je pomislila i rekla, da se mora posavjetovati s svojim dečkom... Pozvala je dečka i ispričala mu događaj. Dečko je rekao: "Upitaj ga za $200, poberi novac jako brzo, pa si neće imati vremena niti hlače skinut."

Tako se složila i prihvatila ponudu. Pol sata prođe i dečko čeka da ga djevojka nazove.... Konačno , nakon 45 minuta dečko nazove nju i pita je šta se dogodilo. Odgovorila mu je: "Prasac je upotrijebio kovanice!"

Pouka: Uvijek prouči poslovnu ponudu u potpunosti, prije nego je prihvatiš i najebeš!

3. Poslovna lekcija

Dok je vozio auto, svećenik kraj puta ugleda opaticu. Zaustavi se i ponudi joj prijevoz, što ona i prihvati. Opatica uđe u auto, sjede i prekrsti noge, razgrnuvši tako svoju haljinu i otkrivši svoja koljena.

Svećenik baci pogled i umalo ne izazva nesreću . Nakon što je ponovo preuzeo kontrolu nad vozilom, on potajno spusti svoju ruku na njeno koljeno. Opatica ga pogleda i reče: "Oče, zar se ne sjećate 129. Psalma?" Svećenik se trzne i duboko ispriča, pa skloni ruku. Promijenivši brzinu, on međutim opet stavi ruku na njeno koljeno.. Opatica mu opet reče:"Oče, zar se ne sjećate 129. Psalma?" I još jednom svećenik joj se ispriča, rekavši: "Oprostite, sestro, ali tijelo je grešno." Stigavši u ženski samostan, opatica izađe, uputivši mu značajan pogled i ode. A svećenik stigavši u crkvu, požuri i uzme Bibliju i pogleda 129. Psalam. U njemu je pisalo: "Idi naprijed i traži, produži dalje i spoznat ćeš vrhunac slave."

Pouka: Ako nisi dobro informiran o poslu koji radiš, možeš propustiti sjajnu priliku.

4. Poslovna lekcija

Prodavač, službenica i direktor odoše na ručak i na stolu u restoranu nađoše staru uljanu lampu. Protrljaše je, a iz lampe izađe duh u oblačku dima i reče:
-Obično ispunjavam tri želje, ali ću svakom od vas troje ispuniti po jednu.

-Prvo meni - reče službenica - želim da budem na Karibima, da vozim gliser i da me ne interesira ništa na svijetu.
Puf! I ona nestade.
Prodavač, u čudu, reče:
-Ja sam sljedeći! Ja sam sljedeći! Želim da sam na Tahitiju, da ležim na plaži sa mojom osobnom maserkom i da zauvijek budem okružen pinakoladom i ljubavlju svog života.
Puf! I on nestade.
-Ti si na redu - reče duh direktoru.
A on reče:
-Želim da se ovo dvoje poslije ručka vrate u kancelariju.

Pouka: Uvijek pustite šefa da govori prvi.

5. Poslovna lekcija

Vrana je cijeloga dana sjedila na drvetu ne radeći ama baš ništa. Zeko je ugleda i upita:
-Mogu li i ja sjesti i da, kao i ti, ne radim ništa cijeloga dana?
Vrana odgovori:
-Naravno, zašto da ne?
I zeko sjede na zemlju ispod vrane, pa počne dremkati. Iznenada se pojavi lisica, skoči na zeku i pojede ga.

Pouka: Ako već sjediš i ne radiš ništa, moraš sjediti vrlo, vrlo visoko.