PARODIJE

VEDRI DUH

Članak 1.

Rad treba biti odmor, bilo kakvo pretjerivanje je nedopustivo. Ako djelatnik pretjeruje u poslu dobiti će otkaz.

Članak 2.

Početak radnog vremena djelatnik sam određuje, ali ipak to ne smije biti rano, nikako prije 10 sati ujutro.

Članak 3.

Minimalna satnica iznosi 50 kuna.

Članak 4.

Prije početka posla djelatnicima se daje okrepa: sendvič, hladno pivo ili vino.

Članak 5.

Na poslu je dopušteno zapjevati. Ako neki djelatnik zapjeva, ostali prestaju sa radom i pridružuju se pjevaču.

Članak 6.

Ako neki djelatnik zaspe na poslu, ostali trebaju što tiše napustiti radno mjesto da mu ne bi smetali, a za to imaju pravo na naknadu kao da su radili.

Članak 7.

U odsutnosti šefa djelatnici imaju pravo organizirati zabavu, na trošak tvrtke.

Članak 8.

Popodnevna stanka traje od 11:30 do 14:30 sati.

Članak 9.

Šetnja u privatne svrhe za vrijeme stanke nisu dopuštene. Namještenik koji popodnevnu stanku iskoristi u privatne svrhe treba nadoknaditi to vrijeme i produljiti odmor.

Članak 10.

Ako su u tvrtki zaposlene žene, a nekoj od njih dođe muška posjeta, tada ih se nikako ne smije ometati, a tvrtka je dužna osigurati posebnu prostoriju u tu svrhu. Žena koja provede dio radnog dana u toj prostoriji ima pravo na plaćenu naknadu.

Članak 11.

Svaki djelatnik ima pravom na 8 tjedana ljeti godišnjeg odmora i 8 tjedana zimi. Ako djelatnik provodi godišnji odmor izvan mjesta prebivališta, tvrtka je dužna organizirati mu redovito spremanje i čišćenje stana.

Članak 12.

Ako se djelatnik-ca ženi-udaje, poduzeće treba osigurati miraz. Tvrtka mora osigurati proslavu u nekom od elitnijih restorana. Tvrtka tom prigodom ostaje nekoliko dana zatvorena, a djelatnici su na kolektivnom godišnjem odmoru.

Članak 13.

Za zaposlene žene poslodavac mora osigurati kućnu pomoćnicu. Ne smije biti ružna kako bi u slobodno vrijeme mogla biti pri ruci gospodinu.

Članak 14.

Svečani odlazak s posla je u 16:00 sati. Djelatnici napuštaju radno mjesto praćeni taktovima glazbe za svečane prilike. Šef svakom djelatniku osobno zahvaljuje za radni učinak, te se sa svakim ponaosob rukuje.

Članak 15.

Portir na odlasku svakom djelatniku pregledava torbu, te ako se ništa ne nađe, vrati ga da si nešto uzme. Starijim djelatnicima ukradene stvari se odvoze s automobilom do njihova doma.

Članak 16.

Sanja li djelatnik tijekom noći o poslu, mora mu se platiti naknada za noćni rad.