PARODIJE

VEDRI DUH

Skromna seoska obitelj, mama, tata i tri brata kao jedino svoje blago i izvor svih zarada imali kravicu. Kravica davala mlijeko, od mlijeka radili sir i tako to prodavali i to bio jedini izvor njihovih prihoda.

Jednoga dana uđe otac u staju i vidi-kravica mrtva! "Jao meni! Naša kravica! Ajme, majko, pa zakaj baš nama? Ajme, nema više smisla života za mene! Idem se ja ubiti!"- i objesi se on u staji.

Majka traži muža, nema njega dugo, traži, traži i sjeti se da bi mogao biti u staji. Dođe u staju i vidi- kravica mrtva, muž mrtav i počne zavijati: "Ajme meni, mužu moj, kravice moja! Ajme, pa zakaj baš nama? Jao, nema više smisla života za mene, gotovo je, sad ću se ubiti!"- i objesi se u staji.

Nakon nekog vremena, shvati najstariji sin koji je imao 21 godinu da već dulje vremena nema ni majke ni oca i ode on njih potražiti. Traži, traži i dođe do staje i vidi - otac mrtav, majka mrtva i počne kukati: "Joj, ajme, mama mrtva, tata mrtav, kravica mrtva! Ajme, pa zakaj baš nama? Nema više smisla života za mene, idem se ja ubit na rijeku."
Ode on do rijeke i tamo sretne dobru vilu. Pita ga ona: "Pa dobro, zašto plačeš?"
- "Ma, otac mi mrtav, majka mrtva, kravica isto. Nema života za mene."
A vila njemu na to: "Gle, lijepo ti mene izjebi 3 puta i vratit ću ti u život i mamu i tatu i kravicu."
Naravno, on to odmah prihvatio. I ševi on vilu jednom, dvaput i, jebi ga, treći puta više nije mogao. Ništa, baci se u rijeku i ubije se.

U to vrijeme shvati srednji sin koji je imao 18 godina da već predugo nema ni mame, ni tate, a ni starijeg brata. Traži on njih, traži i dođe do staje i počne kukat: "Ajme meni, tata mrtav, mama mrtva! Ajme, pa i kravica je mrtva! Ajme, pa zakaj baš nama? Nema više smisla života za mene!"- i odluči otići do rijeke i ubiti se.
Dođe on do rijeke i sretne dobru vilu. Pita ga ona: "Pa što je? Zašto plačeš?"
- "Ma otac mi je mrtav, majka mi je mrtva, kravica koja je izvor svih naših prihoda je mrtva, neznam gdje mi je brat. Nema više smisla života za mene!"
Dođe vila na to: "Gle, dobro me izjebi 2 puta i vratit ću ti u život i mamu i tatu i brata i kravicu."
Mali odmah pristao i ševi on nju, poševi je jednom, odmah svrši i, jadnik neiskusan, drugi puta više nije mogao. Ništa - baci se on u rijeku i ubije.

Za to vrijeme najmlađi sin koji je imao 17 godina krene tražit mamu i tatu, a nezna ni gdje su mu starija braća. I traži on, traži i dođe do staje i kada ugleda prizor počne plakati: "Ajme meni, mama! Tata! Ajme, pa zakaj baš meni? Joooj, moji roditelji su mrtvi, nema više smisla života za mene, idem se ja ubiti na rijeku!"  dođe on do rijeke i sretne dobru vilu i kaže ona: "Znam, znam, ne moraš mi ništa pričati, sve znam. Mama ti je mrtva, tata ti je mrtav, braća su ti mrtva i kravica ti je mrtva. Ti meni samo reci koliko me puta možeš izjebat i vratit ću ti sve u život!"
Mali na trenutak razmišlja i kaže: "20!"
- "Pa kako 20? Tvoja starija braća nisu mogla ni 2, 3 puta!"
- "Ne, ja mogu 20!"
- "Pa jesi li siguran da ćeš izdržati?"
- "Ja jesam, a hoćete li Vi izdržati?"
- "Pa naravno, zašto ne bi izdržala?"
- "Pa kravica nije izdržala."