PARODIJE

VEDRI DUH

Napokon je otkriven odgovor na pitanje koje muškarce muči odavno:

"Zašto je dobro piti pivo i zašto se nakon par piva čovjek osjeća pametnijim?"

Nama savršeno prihvatljivo objašnjenje dobroćudnosti piva otkrio je Cliff (poštar iz TV serije "Kafić Uzdravlje" Cheers) svom prijatelju Normu. Pa kaže:

"Vidiš, Norm, to ide ovako nekako... Krdo bizona može se kretati onom brzinom kojom se može kretati najsporiji bizon, nikako brže od toga jer bi inače najsporiji bizon zaostao za krdom.

Kad je krdo napadnuto, najslabiji ili najbolesniji bizoni su obično prvi na udaru i oni prvi stradaju jer se nalaze na začelju krda. To se zove prirodna selekcija, i ona je dobra za cijelo krdo bizona, jer se tako krdo rješava onih koji ga usporavaju u kretanju. Dakle, regularno ubijanje najslabijih članova krda je u principu dobra stvar za cijelo krdo.

Na više-manje isti način, ljudski mozak je nakupina živcanih stanica, a kao cjelina funkcionira onoliko brzo koliko najsporija stanica može funkcionirati. Svi znamo da pretjerana konzumacija alkohola uništava živcane stanice u mozgu. No, zbog bioloških razloga, alkohol prvo napada i uništava najsporije i najslabije stanice u mozgu. Na taj način, kontinuirana konzumacija piva eliminira  najslabije karike u lancu prijenosa informacija u mozgu, što čini mozak brzim i efektivnijim.

Zato se čovjek uvijek osjeća pametnijim nakon par piva."

prodaja stanova pik smrtovnice avaz blumen horoskop kalkulator online knjige cvijece