PARODIJE

VEDRI DUH

Pao avion u džunglu. Poginuli svi putnici osim Muje. I tako on tetura kroz džunglu, kad ga uz obalu obližnje rijeke ugleda i napadne krokodil. Već se pozdravio sa životom, kada iz šume začuje: "Aaaaaaa!" U zadnji tren, od nekuda doleti Tarzan i teatralno ubije krokodila, i spasi Muju.

Što će Tarzan s njim, već ga povede kroz džunglu. Naiđoše na gorilu. Mujo se uplaši, no Tarzan ga smiri i počne oponašati majmuna. Muji nije bilo jasno zašto Tarzan oponaša majmuna, pa mu on poslije objasni kako razumije sve životinje i može pričati s njima.

Mujo oduševljen pita Tarzana: "Je li, Tarzane, kako si ti naučio da pričaš sa životinjama?"

- "Ja sam se ovdje rodio, tu sam odrastao, životinje su me odgajale, i tako naučih" - odgovori mu Tarzan.

Mujo osta zadivljen zamišljajući tu komunikaciju dok se avionom vraćao kući.

Odluči Mujo pozvati Tarzana u posjetu. No, izbi rat. Čuo Tarzan za rat u Bosni i odlučio pomoći. Mujo je dobio zadatak da ga pokupi na aerodromu. Stigli oni u selo pred Mujinu kuću.

Hodaju njih dvojica tako pa naiđe krava koja muče. Mujo upita Tarzana što je to krava rekla, a Tarzan mu reče: "Požalila se kako je jučer nisi pomuzao."

Misli se Mujo: "Ovaj Tarzan stvarno razumije životinje, nisam je pomuzao jučer. Ne bi mogao da zna da mu sama nije rekla."

Nastaviše tako da hodaju i nalete na psa koji je lajao. Opet Mujo Tarzana upita šta je to pas rekao pa mu Tarzan prenese:

- "Kaže, Mujo da mu nisi dao jesti dva tjedna".

Mujo: "Ma znaš kako je, nema se… Živim sam, nemam ženu, imam puno posla pa ne stignem misliti ni na sebe. Molim te reci psu da mi je žao..."

Naišli na mačku, a maca zamijauče.

Tarzan ozbiljno pogleda Muju i reče: "Žali mi se tvoja maca da si ju jučer udario nogom!"

Mujo: "Ma nisam namjerno. Znaš da živim sam, da mi je nered u kući i nisam ju vidio. Reci maci da mi je žao..."

Idu oni dalje i naiđu na kokoš i ona se uskokodače.

Mujo će: "Šta kaže?"

Tarzan: "Kaže da je snijela jaja, a ti si ih joj sve pokrao!"

Mujo: "Ma znaš, glad je, moram i ja nešto jesti."

Konta Mujo: "Tarzan stvarno pogodi sve. Ma je l’ moguće da tako razumije životinje…"

Šetaju oni tako dalje, naiđe ovca koja bleji, Tarzan samo pogleda Muju, a Mujo sav uzplahiren uzvikne: "Nisam Tarzane, vjeruj mi. Ma laže kurva matere mi, laže!!!"