NOSTALGIJA

VEDRI DUH

Čuveni pisac William Shakespeare jednom je rekao:

Uvijek se osjećam sretno, znate li zašto? Jer ja ni od koga ne očekujem ništa. Očekivanja su uvijek bol. Problemi nisu vječni, uvijek imaju rješenje, jedino što se ne može izliječiti je smrt. Ne dozvoli nikome da te vrijeđa, ponižava ili umanjuje tvoje samopoštovanje. Vikanje je instrument kukavice, onih koji ne misle.

Uvijek ćemo susretati ljude koji nas krive za svoje probleme i svi će dobiti ono što zaslužuju. Moramo biti snažni i reanimirati padove koje nam nameće život, kako bi nas podsjetili da nakon mračnog tunela punog samoće dolaze vrlo dobre stvari.

Prije nego što razgovaraš, udahni.

Prije nego što progovoriš, slušaj.

Prije nego što kritiziraš, pogledaj sebe.

Prije nego napišeš, razmisli.

Prije nego što povrijediš, osjeti.

Prije nego što odustaneš, pokušaj.

Prije nego što umreš … živi!

Najbolji odnos nije odnos s idealnom osobom, već odnos u kojem svaka osoba uči živjeti s nedostacima drugoga i zna se diviti njegovim dobrim osobinama. Tko ne cijeni ono što ima, jednog će se dana požaliti da ga je izgubio, a onaj koji jednom pati, dobit će ono što zaslužuje.

Ako želite biti sretni: učinite nekoga sretnim; ako želite primiti: dajte se malo, okružite se dobrim ljudima i postanite jedan od njih.

Zapamtite: ponekad, kada to najmanje očekujete, bit će onih koji će ti pružiti dobro iskustvo! Nikada nemojte pokvariti svoj dar iz prošlosti.

Jaka osoba zna kako održati svoj život u redu. Čak se i sa suzama u očima prilagođava osmijehom i kaže: DOBRO sam.