LEKSIKONI

VEDRI DUH

Profesori hrvatskog jezika :
BRAK je apstraktna imenica, dok su zaruke gramatičke greške u ranije sastavljenoj rečenici. OŽENITI SE je glagol koji često odgovara na pitanje KOGA, međutim najčešće na pitanje KOLIKO?. OŽENJEN je trpni pridjev tog glagola. U čitavom sklopu DJECA su imperativ, a KUĆNI PRIJATELJ lična zamjenica.

Profesori matematike :
ZARUKE su parni broj koji često zna biti neparan. BRAK je računska operacija množenja, a rezultat su djeca. U zarukama ON vrijedi 2, ONA 1, a punica 0. U braku PUNICA vrijedi 2, ONA 1, a ON 0. KUĆNI PRIJATELJ je nepoznanica x, a PUNICA zlo na kvadrat.

Pravnici :
Zaruke su parnice, a BRAK je izgubljena parnica. DJECA su otežavajuća okolnost, a KUĆNI PRIJATELJ olakšavajuća okolnost. PUNICA je vrhovna instanca.

Liječnici :
ZARUKE su loša preventiva, a BRAK je posljedica lošeg zahvata. DJECA su komplikacije, a PUNICA tumor koji nekad zna biti zloćudan. KUĆNI PRIJATELJ je kriva dijagnoza.

Inženjeri :
ZARUKE su projekt, BRAK je neuspjela konstrukcija, a DJECA su neplanirani troškovi. KUĆNI PRIJATELJ je izvodilac tehničkih radova, a PUNICA korozija.

Ekonomisti :
ZARUKE su mogućnost plasmana, BRAK je ugovor, a DJECA anex ugovora. KUĆNI PRIJATELJ je kooperant, a PUNICA porezni organ.

Glazbenici:
ZARUKE su duet, BRAK je disharmonija, DJECA su solisti koji zahtijevaju podršku cijelog orkestra, a PUNICA je dirigent. KUĆNI PRIJATELJ je onaj koji izdrži do kraja koncerta!