LEKSIKONI

VEDRI DUH

1. Vidiš lijepu djevojku na tulumu. Priđeš joj i kažeš "Ja sam fantastičan u krevetu". To je direktni marketing.

2. Ti si na fešti sa prijateljima i vidiš jednu privlačnu ženu. Popraviš kravatu, prilaziš joj i naručiš joj piće. Nagneš se prema njoj, dozvoliš ramenima da očešu njene grudi, ispraviš joj kragnu i kažeš: "Samo da znaš, ja sam fantastičan u krevetu". To se zove PR (Public Relations).

3. Vidiš lijepu djevojku na tulumu. Zamoliš prijatelja da ode do nje i da joj kaže: "Moj prijatelj je fantastičan u krevetu". To je oglašavanje.

4. Vidiš lijepu djevojku na tulumu. Saznaš njen broj telefona pa je zoveš sutradan i kažeš: "Ja sam fantastičan u krevetu". To je telemarketing.

5. Vidiš lijepu djevojku na tulumu. Ona ti priđe i kaže: "Čujem da si fantastičan u krevetu". To je prepoznavanje brenda.

6. Vidiš lijepu djevojku na tulumu. Priđeš joj i uvjeriš ju da ide kući s tvojim prijateljem. To je trgovačko predstavništvo.

7. Tvoj prijatelj ne može zadovoljiti djevojku i zove tebe da dođeš i pomogneš. To je tehnička podrška.

8. Ideš na tulum i pomisliš da u kućama pored kojih prolaziš možda ima lijepih djevojaka. Popneš se na telefonski stup i počneš se derati iz sveg glasa: "Ja sam fantastičan u krevetu". To je spam.