LEKSIKONI

VEDRI DUH

Jedna od nepotpisanih kokoši koje mi opsjedaju mailbox (za razliku od potpisanih kokoši koje su dobrodošle) poslala mi je najgluplju prezentaciju koju sam ikada vidio. Prezentacija se zove "Pravi muškarac" i uz sladunjavu glazbu (Chris De Burgh - Lady In Red) i nazovi-romantične slike izlistava vrline "pravog muškarca".

Sad, nemam običaj suditi ljude na temelju prvog dojma (Lažem. Imam.), ali ja sam osoba koja voli izraziti svoje mišljenje (čitaj: tvrdoglav, egoističan, bahat, ne jebem nikog ni pol' posto jer ja sam uvijek u pravu, a vi niste) te ću učiniti iznimku (baš) i dotičnoj gospođi ili gospodični (čitaj: sapunicama zatupljenom kokoši) izraziti svoje viđenje dotične prezentacije i zašto smatram da je u krivu.

01. Pravi muškarac govori ti da te voli 1000 puta na dan.
- Bla bla bla... Koji ti kur.. znači koliko ti to puta kažem? Neki rekord?

02. Pravi muškarac je uvijek uz tebe, ali poštuje tvoju neovisnost.
- Ili u prijevodu: vadi ti guzicu iz pizdarije koju napraviš ali ti to ne nabija kasnije na nos.

03. Pravi muškarac razumije tvoje potrebe.
- Imaš ih nekoliko: kisik, hrana, voda, obavljanje nužde, i moja najdraža - prokreacija. Sve ih razumijem i poštujem.

04. Pravi muškarac te nasmijava kad si tužna.
- Ne. Nego te zagrli i pusti te da se isplačeš na miru, a zatim te pita koji ti je kur.. i što se dade poduzeti u vezi toga. Ako te nasmijava, znači da ne zna što bi i da mu je neugodno zbog tvoje tuge.

05. Pravi muškarac ti poklanja cvijeće kad se najmanje nadaš...
- Samo ako si vegetarijanka i jedeš ljiljane s octom. PRAVI muškarac je provider - neće ti donijeti neko usrano cvijeće, nego će dovući na stol jebenog bizona, rastrančirati ga i napraviti večeru. "Ali Viktore, cvijeće je lijepo i romantično!" reče ona i trenutak kasnije bi zadavljena crijevima tog bizona... Cvijeće je za vjenčani buket i groblje. Za sve ostale izljeve ljubavi tu je MasterCard.

06. Pravi muškarac spava s tobom u naručju.
- Dobro, jel' itko to može? Mislim, grč u ruci, pa povremeni trzaji lakta ili koljena koji pronađu bubreg i jaja... Pa se okreće i ogrebe te po bradavici (a to boli, jebem vam takvu romantiku), pa ti pokupi pokrivače i onda gunđa što kašlješ u snu...

07. Pravi muškarac ti nikada ne laže.
- Piz.. mile matere ti ne laže. Ako nađeš muškarca koji ti nikada o ničemu neće lagati, bježi glavom bez obzira jer je garant neka vrsta psihopata. Svi imamo svoje male laži. Ne znači nužno da su zlonamjerne ili bitne.

08. Pravi muškarac ti pomaže izabrati odjeću.
- Dobro, koji sam ja kur..? Modni Mačak? Joooooj, koka, ovaj crni minjak ti nikak' ne ide uz te Miki Maus zelene čarape... Buš zgledila tak' nekak grdo u tome... Ungh... Meni si lijepa kako god da okreneš i živo mi se jebe što drugi misle. Nosi što hoćeš i ne davi me.

09. Pravi muškarac voli tvoje prijateljice.
- Molim?! Taj jebeni čopor iskompleksiranih baba?! Nikad! Bit ću pristojan s njima, zurit ću im u sise ako valjaju, ali ne očekuj od mene da ih "volim" ako su nepodnošljive. Samo zato što su tvoje, ne znači da su odmah i moje.

10. Pravi muškarac te uvijek drži za ruku.
- I time dokazuje koliko je nesiguran u sebe i ujedno naglašava svijetu kako dobru pi... ima a oni ne. Lijepo je držati nekog za ruku... ali UVIJEK?! Ma daaaaaj... Jedno je potreba za kontaktom, drugo je čisto preseravanje.