LEKSIKONI

VEDRI DUH

1.Svaki igrač mora navući svoju opremu za igru.

2. Vlasnik rupe mora odobriti igru na terenu.

3. Za razliku od otvorenog golfa, poanta je ubaciti štap u rupu, a zadržati loptice izvan

4. Za efektivniju igru štapovi trebaju biti čvrsti. Vlasnicima terena je dozvoljeno provjeriti čvrstinu štapa prije nego što igra počne.

5. Vlasnici terena zadržavaju pravo ograničiti dužinu štapa da bi izbjegli oštećenja rupi.

6. Poanta igre je iskoristiti koliko je god pokreta potrebno da bi vlasnik terena bio zadovoljen. Nemogućnost da se ovaj cilj ostvari, može voditi do oduzimanja dozvole za igru na terenu u budućnosti.

7. Smatra se nesportskim ponašanjem ako igru započneš odmah pošto stigneš na teren. Iskusniji igrači će obično odvojiti vremena da se dive terenu, i obratit će posebnu pozornost na dobro osmišljena ispupčenja.

8. Igračima se ne preporučuje da vlasniku terena spominju druge terene na kojima su igrali, ili koje trenutno igraju. Poznato je da povrijeđeni vlasnici s vremena na vrijeme iz ovog razloga umiju oštetiti igračevu opremu.

9. Igračima se preporučuje da ponesu opremu za slučaj kiše, radi svoje zaštite.

10. Vlasnici terena su odgovorni za održavanje grmlja u neposrednoj okolini rupe kako bi omogućili bolji pogled za postavku i prilaz rupi.

11. Igračima se preporučuje da traže dozvolu prije nego što pokušaju igrati na zadnjoj rupi.

12. Spora igra je preporučljiva ali igrači trebaju biti spremni da je ubrzaju, ako ništa na kraća razdoblja vremena, ako vlasnik to zatraži.

13. Smatra se odličnim uspjehom ako se ista rupa odigra više puta u jednom meču...