LEKSIKONI

VEDRI DUH

▪ U vremenu održavanja Svjetskog prvenstva u nogometu, muškarac je apsolutni gospodar nad televizorom i njemu pripadajućim daljinskim upravljačem.

▪ U ovom vremenu žena se smije tiho baviti kućnim spremanjem izvan prostorije s televizorom.

▪ Prije svake utakmice neka se uz muževu stolicu postavi sanduk hladnog piva (nikako bezalkoholnog) - s posebnim naglaskom na HLADNO!

▪ Za vrijeme utakmice, ženi je zabranjeno zadržavanje u prostoriji s televizorom. Dodatna doprema grickalica i piva je dopuštena.

▪ Za vrijeme 15-minutnog poluvremena ženi se dopušta ulazak radi pražnjenja pepeljare, sakupljanja praznih boca, njihova zamjena s punim hladnim sadržajem i eventualni brzinski seks. U slučaju potrebe mogu se dopuniti i razne grickalice. Šuštanje vrećicama nije dozvoljeno kao i upotreba bilo kakve verbalne komunikacije.

▪ Najkasnije pola sata prije početka utakmice neka se muža pozove na s ljubavlju pripravljeni obrok. A da se muževu psihičku pripremu ne smeta, i u to vrijeme neka žena drži jezik za zubima.

▪ Za vrijeme SP, neka se odgode sve radnje koje bi mogle dovesti do novine u obitelji. Ženi se zabranjuje nositi i izazovnu odjeću koja bi muškarca mogla navesti na takve radnje. Nošenje odgovarajuće odjeće dopušta se samo nakon završnog zvižduka i kod eventualnih produžetaka, ali tek nakon ispucavanja mogućih jedanaesteraca; ne prije od 23:30 sati, i to samo u slučaju muškarčeve zadovoljavajuće potrebe.

▪ Ukoliko muškarac dopusti ženi na nekoliko minuta prisustvovati utakmici, strogo su zabranjena pitanja koja bi mogla izdati nogometno-tehnički intelekt žene (npr. Što je to 'ofsajd' ili 'aut').

▪ Ženi je zabranjeno pod prijetnjom udaljavanja iz prostorije, davati bilo kakve komentare na izgled igrača (npr. Gledaj kakve noge ima Mesi!).

▪ Ukoliko zadani uvjeti na zadovoljstvo muškarca nisu ispunjeni, može se dopustiti ženi da nogometne večeri provede kod svojih prijateljica. U ovom slučaju muškarca se nakon ženinog povratka kući ne smije opterećivati uzgrednim sadržajima večernjih razgovora.

▪ Ukoliko kućni budžet ženi dopušta, neka sebi kupi mali TV-aparat, s time da, na najmanjoj udaljenosti od deset metara može pogledati omiljene sapunice. Glasnoća se u i tom slučaju tako mora podesiti da ne smeta muškarcu.