LEKSIKONI

VEDRI DUH

▪ Ako mislite da vam je premali, vjerojatno jest. Ako mislite da ne uživamo u seksu s vama, vjerojatno ne uživamo. Ako mislite da vam cura gleda tipove s više love, ljepšom odjećom itd..., vjerojatno gleda. Ne pitajte je ništa o tome jer vam ne želi odgovoriti na to pitanje.

▪ Kad nešto želite, NIJE dovoljno da to i zatražite. Morate nešto napraviti zauzvrat. I ne, ne radi se niti o trgovini niti o prodaji, niti o prostituciji. Naprosto, radi se o tome da postoje ljudi koji svojim ponašanjem pokazuju da nešto zaslužuju, a postoje i oni koji ne zaslužuju. Iako ste JEDNOSTAVNI, dovoljno ste pametni da i sami shvatite kakvi ste.

▪ Kad postavite neko pitanje na koje ste sebi već iskonstruirali željeni odgovor, nemojte pizditi kad dobijete drugačiji (odnosi se na pitanja: 'Jesi li svršila?', 'Jesam li najbolji do sada?', 'Smeta li te što ćelavim?', 'Da li ti je moj brat privlačan?' i slično).

▪ Mi smo također vrlo JEDNOSTAVNE. Kad vas zamolimo da nešto napravite, a vi to ne napravite, to jednostavno znači da to NISTE NAPRAVILI. 'Zaboravio sam', 'Nisam imao vremena' ili 'Previše sam se zanio' ne poništavaju tu činjenicu.

▪ Mi smo JEDNOSTAVNE. Nema nikakvog smisla da se pokušavate opravdavati glede nekog svojeg nedostatka (recimo, sklonosti da vam predigra traje dvije i po sekunde kad niti dvije i po minute nije dovoljno) izvanjskim uticajima, našom greškom ili prevelikim očekivanjima - mi ćemo i DALJE BITI NEZADOVOLJNE i vrlo vas vjerojatno ostaviti ako to ne promenite.

▪ Mi smo JEDNOSTAVNE! Mislimo na vas otprilike onoliko koliko vi mislite na nas. Kad to postane nesrazmjerno, osjećamo se zapostavljenima i nezadovoljne smo i vrlo ćemo vas vjerojatno ostaviti. A jednom kad vas ostavimo (ili vi ostavite nas), više uopće ne mislimo na vas (dakle, bolje vam je ne grepsti se za snošaj u ime 'dobrih, starih vremena').

▪ Petak / subota / nedjelja = dani odmora = ne kuham = ne spremam = kuća je u svinjcu ako je VI ne pospremite = idem u shopping s prijateljicama = šminkam se i lickam i izlazim van. To je kao puni Mjesec, plima i oseka - jednostavno neizbježno!

▪ Shoppping nam predstavlja ogromno zadovoljstvo i to se nikada neće promijeniti.

▪ Kad idemo negdje van, gotovo ništa što obučete vam dobro ne stoji. Kunemo se! Bilo bi vam bolje da nama prepustite izbor. Onaj tko odbija komentirati stoji li nam nešto dobro ili ne, gubi pravo prijedloga tipa: 'A zašto ne bi obukla ono čipkasto rublje/mini haljinu/visoke pete?' Onaj tko stalno hoda u izlizanim farmericama i razvučenoj majici također gubi pravo takvog prigovora. Onaj tko se redovno ne brije, gubi pravo prijedloga da bi bilo dobro da izbrijemo genitalije.

▪ Imaš dovoljno fotoaparata, kompjuterske opreme, video-igrica, CD-ova i ostale tehničke robe. Spominjanje mojih cipela naprosto je glupo. Jeftinije su.

▪ Većini žena auto održava automehaničar, stručnjak koji se osposobio za to da održava automobile (uključujući skutere, mopede i terenska vozila), te se tim vozilima služe zato da bi stigle od točke A do točke B. Ponavljam: MI SMO JEDNOSTAVNE! Ne znam odakle ti ideja da bi nas moglo zanimati koliko tvoj auto ima konja, kako mijenjaš ulje i koliko brzo stižeš od Zagreba do Beča. Koga briga za to!

▪ Jednosložni odgovori na kompleksnija pitanja, mumljanje, stenjanje, podrigivanje i prdeži, nisu prihvatljiv oblik komunikacije.

▪ Kada imaš problem i ne želiš sa mnom o tome razgovarati, ne očekuj da imam razumijevanje o njemu, budući da, po tvojoj vlastitoj filozofiji ('Kad te nešto muči, kaži'), ja o njemu NEMAM POJMA.

▪ Kada kažem nešto što se može dvojako tumačiti i jedno od ta dva tumačenja te uznemirava, budi siguran da je upravo to ono što sam mislila.

▪ Žene, kao i vi, jako dobro vide koliko su zgodne, kao i to koliko ste vi zgodni. Zašto mislite da bi najzgodniji komadi trebali 'pasti' na sasvim prosječne tipove?

▪ Mi volimo cipele baš kao što i vi volite pivo. Cipele traju duže i od njih se ne počnemo glupo ponašati ako ih previše nosimo.

▪ Kad te pitam što ti je i ti kažeš ništa, i ja ću se ponašati kao da je to doista tako. Prema tome, ne očekuj nikakvo posebno tetošenje zbog namrgođene face.

▪ Nemoj me pitati da li mi je dobro s tobom u krevetu. Da to nije tako, ne bih bila tu gdje jesam.

▪ I, na kraju, osnovno pravilo: ne prigovaraj da smo komplicirane i neshvatljive. Jesmo. To nas i čini toliko fascinantnima i ne bismo ti se sviđale da nismo takve.