LEKSIKONI

VEDRI DUH

Kada ste bolesni, dat ćete sve da ozdravite i obećati sebi da ćete uraditi mnogo toga ako dobijete još jednu šansu ... Kada ozdravite, počinjete ispočetka i uglavnom ne održite riječ.

Kada imate mnogo novca, uvijek se žalite da ste umorni i ne suočavate se s odgovornošću ... Kada ste siromašni, žalite se da ste slabo plaćeni i učinili bi sve da budete bogati…

Kada ste u braku, uvijek kažete da ste umorni od porodičnih obaveza i vašeg životnog partnera i da volite slobodu … Kada ste sami, stvarno želite da nađete nekog dobrog s kim ćete dijeliti svoj život.

Kada imate auto, uvijek ste uzrujni što je održavanje skupo i želite noviji. Kad nemate auto, umorni ste od toga da budete pješak i zavidite onome tko ga ima.

Kada imate djecu uvijek ste iscrpljeni i ponekad se osjećate kao da vam je sve to previše. Kada nemate djecu, stvarno poželite da ih imate.

Kada ste dijete, pretvarate se da ste odrasli i dajete sve od sebe da brže odrastete. Kada odrastete, pomislite, bolje je biti dijete.

Kada su vam roditelji živi, umorite se od toga da vas stalno gnjave. Kada roditelji odu, dali bi sve da samo čujete njihov glas, makar i na minut.

Kada živite u stanu, sve bi dali da imate kuću u prirodi. ... Ako imate kuću, niste zadovoljni jer njeno održavanje oduzima previše vremena.

Takav je čovjek.

Vječno nezadovoljno biće koje se uvijek fokusira na ono što nema. Gubi vrijeme tražeći sreću negdje u bezgraničnom univerzumu. Zapravo je sreća danas, baš ovdje, baš tu oko tebe.