LEKSIKONI

VEDRI DUH

U drevnom Izraelu dogodilo se da je trgovac imenom Abraham Com uzeo sebi zdravu mladu ženu koja se zvala Dorothykoju su od milja zvali Dot.

A Dot Com bila je lijepa žena, velikih dojki, širokih ramena i dugih nogu. Budući da je građom svog tijela podsjećala na Amazonke, često su je zvali Amazon Dot Com.

Dot je često bila sama jer je trgovac Abraham morao putovati da bi prodavao svoju robu. Jednog dana, ona se dosjeti pa upita svog supruga Abrahama: "Zašto putuješ tako daleko od grada do grada sa svojom robom kad možeš trgovati a da nikad ne napustiš šator?"

I Abraham ju je čudno pogledao, ali je samo jednostavno rekao: "Kako to misliš, draga?"

A Dot je odgovorila: "Postavit ću bubnjeve u sve gradove, i bubnjeve između njih da bi mogao slati poruke o tome što imaš na prodaju, a oni će ti odgovoriti tko ima najbolju cijenu i želi kupiti tvoju robu. Prodaja može biti napravljena uz pomoć bubnjeva, a isporuku će izvršiti Uriahova poni ergela (Uriah's Pony Stable - UPS). "

Abraham je dugo razmišljao i odlučio pustiti Dot da se snađe s bubnjevima.

I bubnjevi su odjeknuli, i postigli trenutni uspjeh. Abraham je prodao svu robu koju je imao po najvišoj cijeni, a da se nikada nije morao maknuti iz svog šatora.

Kako bi spriječila susjedne zemlje da čuju ono što bubnjevi govore, Dot je osmislila sustav koji su samo ona i bubnjari poznavali. Bio je poznat pod nazivom Moram poslati bubanj preko zvuka (Must Send Drum Over Sound - MSDOS), a također je razvila jezik za prijenos ideja i slika nazvavši ga Hebrejski narod (Hebrew To The People ili skraćeno HTTP).

A mladi ljudi su ipak krenuli u trgovinu Dot Coma kao pohlepne konjske muhe na devinu balegu. Nazvani su Nomadskim crkvenim bogatim dominikanskim sibaritima (Nomadic Ecclesiastical Rich Dominican Sybarites ili skraćeno NERDS.

I gle, zemlja je bila toliko uzbuđena od radosti zbog novih bogatstava do kojih su tim putem mogli doći i zaglušujućeg zvuka bubnjeva da nitko nije primijetio da pravo Bogatstvo ide onom poduzetnom trgovcu bubnjevima, bratu Williamu iz Gatesa, koji je otkupio svakog proizvođača bubnjeva u zemlji . Doista je inzistirao na tome da se naprave bubnjevi koji će raditi samo s bubnjevim glavama i bubnjevima brata Gatesa.

I Dot je rekla, "Oh, Abrahame, ono što smo započeli preuzimaju drugi."

I Abraham je gledao prema Ezekielskom zaljevu (Ezekiel's Bay), ili eBayu, kako je to kasnije postalo poznato.

Rekao je, "Treba nam ime koje odražava ono što jesmo."

A Dot je odgovorila: "Mladi ambiciozni hebrejski vlasnici operatora (Young Ambitious Hebrew Owner Operators)."

- "Pa naravno, YAHOO", uzviknuo je Abraham.

I budući da je to bila Dotina ideja, nazvali su je YAHOO Dot Com.

Abrahamov rođak Joshua, budući da je bio Druželjubivo energično školovano dijete (Gregarious Energetic Eduated Kid  - GEEK), ubrzo je počeo koristiti Dotove bubnjeve za pretraživanje i lociranje stvari po cijeloj okolini.

Ovaj GEEK alat ubrzo je postao poznat kao Božji vlastiti službeni vodič za pronalaženje svega (God's Own Official Guide to Locating Everything - GOOGLE).

Tako je sve počelo. I to je sva istina. Nemojte ju provjeravati putem Interneta - slagat će vam.