IZJAVE

VEDRI DUH

Avionske kompanije povremeno pokušavaju učiniti upozorenja, koja se stalno ponavljaju, interesantnijima. Evo nekoliko takvih natpisa:

*      Možda postoji 50 načina da napustite ženu, ali postoje samo četiri izlaza iz ovog aviona.

*      Vaš pojas za spašavanje nalazi se ispod sjedišta. U slučaju slijetanja na vodu, uzmite ga... sa našim najljepšim željama!

*      Na ovom letu nije dozvoljeno pušenje. Ukoliko ne možete izdržati, zamolite stjuardesu da otvori vrata i pusti vas da izađete na krilo.

*      Pušenje nije dozvoljeno. Osobe koje budu primijećene da puše biće ljubazno zamoljene da napuste avion.

*      Dragi putnici, ovo je kapetan aviona. Dostigli smo visinu za krstarenje, pa možete odvezati vaše pojaseve i slobodno se kretati. Molimo vas samo da ne izlazite iz aviona.

*      Ukoliko dođe do pada pritiska, maske sa kisikom će automatski ispasti. Stavite ih odmah na lice na način koji pokazuje stjuardesa. Odrasli treba najprije da stave svoje maske, pa tek onda da stave maske djeci i osobama koje se ponašaju kao djeca.

*      Molimo da pri izlasku iz aviona ponesete sve svoje stvari. Sve što ostavite podijelit će osoblje aviona. Putnik koji posljednji stigne do vrata ostaje da očisti kabinu.

*      Letit ćemo na 8.000 metara a naš let će trajati dva sata i pedeset minuta. Ponosan sam što u našoj kompaniji rade piloti i stjuardese koji su proglašeni najboljim u struci. Naravno, ni jedan od tih službenika nije na ovom letu.

*      Poslije ne baš savršenog slijetanja: Molimo da ostanete na sjedištima dok kapetan Kengur ne odskakuće avion do terminala.