IZJAVE

VEDRI DUH

Učitelj u trećoj godini učenja vjeronauka učenicima je za zadaću zadao da objasne što je Bog. Osmogodišnji Danny Sutton napisao je ovo:

"Jedan od najvažnijih Božjih poslova je da stvori ljude. On to radi da bi popunio mjesta onih koji umiru kako bi na zemlji bilo dovoljno ljudi da se za sve pobrinu. On ne stvara odrasle već samo djecu. Mislim da je to zato jer su ona manja pa ih je lakše stvoriti. Tako ne treba trošiti svoje dragocjeno vrijeme da ih uči hodati i govoriti.

To jednostavno može ostaviti majkama i očevima. Mislim da to sasvim dobro radi.

Drugi najvažniji Božji posao je slušati molitve.

Toga ima jako mnogo jer neki ljudi, poput svećenika i njima sličnih, ne mole samo prije spavanja, a djed i baka mole i prije jela, osim kad idu nešto malo pregristi. Zbog toga Bog nema vremena slušati radio i gledati televiziju. Bog sve čuje pa je u njegovim ušima strašna buka ukoliko nije smislio način kako da je stiša.

Bog vidi i čuje sve, on je svugdje i zato je jako zaposlen. Stoga ne bi trebali tratiti njegovo vrijeme moleći ga nevažne stvari, ili zaobilaziti roditelje i moliti ga ono što su oni rekli da ne možete dobit.

To vam ionako neće koristiti."