IZJAVE

VEDRI DUH

Nagost

Moja su djeca oduvijek promatrala svoje okruženje, ali obično biraju detalje koje nitko drugi ne bi primijetio. Vozila sam se sa svoje troje male djece jedne tople ljetne večeri kad je žena u kabrioletu ispred nas ustala i mahnula. Bila je skroz gola! Dok sam se trzala od šoka, čula sam svoju petogodišnjakinju sa stražnjeg sjedala kako viče: "Mama! Ta teta ne nosi sigurnosni pojas!"

Više golotinje

Mali se dječak izgubio i našao u ženskoj svlačionici. Kad su ga primijetili, soba je vrisnula, a djevojke su grabile ručnike i bježale u zaklon. Dječačić je začuđeno gledao, a zatim upitao: "Što je bilo, niste li ikada prije vidjeli malenog dječaka?"

Policija # 1

Dok sam uzimao rutinski izvještaj o vandalizmu u osnovnoj školi, prekinula me djevojčica stara oko 6 godina. Gledajući gore -dolje u moju uniformu, upitala je: "Jeste li vi policajac?" "Da", odgovorio sam i nastavio pisati izvješće. "Mama je rekla da, ako mi ikada zatreba pomoć, trebam pitati policiju. Je li tako?" "Da, tako je", rekao sam joj. "Pa", rekla je dok je pružala stopalo prema meni, "bi li mi, molim te, zavezao cipelu?"

Policija # 2

Bio je kraj dana kada sam parkirao svoj policijski kombi ispred stanice. Dok sam skupljao opremu, moj partner iz K-9, Rex smješten u kombiju, lajao je kad je ugledao dječačića koji je zurio u mene "Je li to pas kojega imaš tamo?" upitao. "Da to je pas", odgovorio sam. Zbunjen, dječak me pogledao, a zatim prema stražnjem dijelu kombija. Na kraju me upitao: "A ... što je on učinio?"

Stari

Dok sam radila za organizaciju koja isporučuje hranu starijim osobama, vodila sam svoju četverogodišnju kćer na poslijepodnevne ture. Neizbježno su je zaintrigirali različiti aparati koje koriste stariji, osobito štapovi, hodalice i invalidska kolica. Jednog dana zatekla sam je kako bulji u umjetno zubalo koji zaronjeno u čašu. Dok sam se pripremala za neizbježnu hrpu pitanja, samo se okrenula i šapnula: "Zubić vila ovo nikada neće povjerovati!"

Odjeća

Djevojčica je gledala roditelje kako se odijevaju za zabavu. Kad je vidjela svog tatu kako nosi smoking, upozorila je: "Tata, ne bi trebao nositi to odijelo." "A zašto ne, draga?" upitao sam. "Pa, znaš da ti sutra ujutro uvijek zadaje glavobolju."

Biblija

Moj mali dječak je otvorio veliku obiteljsku bibliju. Bio je fasciniran dok je listao stare stranice. Odjednom je nešto ispalo iz Biblije. Uzeo je predmet i pogledao ga. Ono što je vidio bio je sprešani suhi list smješten između stranica. "Mama, pogledaj što sam našao", doviknuo je dječak. "Što imaš tu, dragi?" S čuđenjem mi je odgovorio: "Mislim da je to Adamovo donje rublje!"