IZJAVE

VEDRI DUH

Spomenete li telemarketing ili telefonske ankete, većina ljudi će zakolutati očima i ispričati vam neku priču o takvom pozivu koja ga je razljutila. Većina se slaže da nema ničeg iritantijeg nego kad sjednete za ručak ili navečer nakon posla uživate u miru svog doma, a prekine vas telefonski poziv anketara ili prodavača preko telefona.

Koliko puta su vas iživcirali telemarketingom i anketama? Vrijeme je da uzvratite udarac, umjesto da oni vas nerviraju, nervirajte vi njih i dobro se zabavite. Umjesto da vas netko maltretira telefonskom anketom ili da poklopite slušalicu čim čujete tko zove, ne bi li bilo zabavno kad bi jednom vi preuzeli konce u svoje ruke i iživcirali osobu koja vas je nazvala? Vrijeme je da vi kažete svoje i konačno dočekate da vam anketar ili teleprodavač poklopi slušalicu. Ovo nije uvijek jednostavan zadatak, jer mogu biti prilično uporni. Ipak, uz pravi plan, pripremu i tvrdoglavost, sigurno će vam uspjeti.

Kao prvi korak trebate pronaći nekoliko potencijalnih rečenica koje nisu nepristojne ni vulgarne, a bit će dovoljno iritantne anketaru ili prodavcu, tako da više neće podnijeti taj razgovor i radije će se izložiti riziku ukora na poslu, jer će vam prvi poklopiti slušalicu.

Nekoliko potencijalnih strategija koje su se do sada pokazale vrlo uspješne uključuju:

- Ponavljajte: Znao sam da ćete to reći! - nakon svega što vam prodavač kaže.

- Vrlo uljudno recite prodavaču / anketaru da ne čujete dobro i provjerite kako glasno može govoriti u telefon, prije nego što konačno odustane.

- Nakon nekoliko trenutaka nevino recite: Morat ćete mi pomoći. Imam probleme s kratkoročnim pamćenjem - brzo zaboravljam. Tko je to na telefonu?

Ili bi mogli:

1. Prodati nešto svoje: Kad prodavač počne preko telefona pričati o proizvodu koji nudi, prekinite ga i probajte vi njemu nešto prodati. Pitajte ga bi li htio kupiti nešto od vas (može se raditi o prvoj stvari koju uočite u sobi).

2. Izmislite vlastiti jezik: Čim shvatite da se radi o anketi ili teleprodaji, odgovarajte na sva pitanja nerazumljivim izmišljenim jezikom.

3. Zamolite prodavača ili anketara da vam da svoj kućni telefonski broj: Nakon što primite ovakav poziv, prekinite ga i recite mu da bi željeli čuti nešto više o proizvodu, odnosno da bi htjeli sudjelovati u anketi, ali upravo večerate. Zamolite ga da vam da svoj kućni telefonski broj tako da ga možete nazvati i maltretirati s prodajom usred njegove večere.

4. Pretvarajte se da ste telefonska sekretarica: Nakon što ste se javili malo pričekajte da počne govoriti, zatim ga prekinite i robotskim glasom odgovorite: Trenutno nismo u mogućnosti preuzeti vaš poziv. Molimo Vas ostavite poruku. Hvala na pozivu. Biiiiip.