IZJAVE

VEDRI DUH

"Pišem vam jer mi treba savjet po jednom, za mene vrlo važnom pitanju.

Već duže vrijeme sam sumnjao da me moja djevojka vara. Na to me upućuje mnoštvo znakova: kada je zovem na njen mobilni ona samo spusti slušalicu i neće se javiti, kada smo zajedno nju neko zove a ako se ja javim spusti slušalicu. Ona u zadnje vrijeme često izlazi "s frendicama", a kada pitam s kojima ona mi kaže neke s posla koje ne poznajem pa ne mogu da provjerim. Ja pokušavam stalno da vidim njen taksi kojim dođe kući, jer čujem auto niže na ulici, ali ona uvijek izađe stotinjak metara ranije iz auta i prepješaći taj ostatak tako da nikada ne vidim auto. Možda nije taksi?

Prije par dana sam uzeo njen mobilni telefon samo da pogledam koliko je sati a ona je potpuno poludila i vikala na mene da ostavim njen telefon i prestanem "njuškati po njenim stvarima".

U svakom slučaju do sada nisam htio da je suočim s mojim sumnjama. Možda, negdje duboko u meni, ja ni ne želim da saznam pravu istinu?

Ali, jučer uvečer sam ipak odlučio da istjeram stvari na čistac i izašao sam na ulicu. Sakrio sam se iza svog auta odakle imam pregled nad čitavom ulicom, s namjerom da je sačekam kada se u kasne sati vrati i vidim s kim dolazi. Dok sam se sakrivao iza auta primijetio sam da mi je čitav zadnji desni blatobran zarđao s unutrašnje strane.

Moje pitanje je: da li mislite da treba da promijenim čitav blatobran ili da ipak pokušam da rđu sastružem i pređem s nekim silikonskim lakom?"