HOROSKOPI

VEDRI DUH

(Kako se koji znak ponaša kad ode na onaj svijet)

OVAN

Ovan u tunelu počinje urlati: "Ko je ovdje glavni? Zahtijevam da vidim Boga - ODMAH! Dakle, umro sam? A vi to tako radite - iznenadite čovjeka ko grom iz vedra neba?! Bez polaganja ikakvih računa? I smanjite malo ovo svjetlo što ste mi bljesnuli u lice, oslijepit ću ovdje!"

BIK

Bik bi rekao: "Oprostite! A gdje mi je stomak?", i zbog ovog šoka se odmah "vraća" nazad u svoje tijelo, kao da su ga reanimirali defibrilatorom. Tako da ne stiže da vidi ni bijelo svjetlo, ni anđele niti išta, i nastavlja svoj život hraneći se dobro i odbacujući sve ove fantazije.

BLIZANCI

Blizanci bi rekli slijedeće: "Moj mobilni! Gdje mi je mobilni? Ej gospodine, ti sa krilima, je l’ imate ovdje telefone?". Odričan odgovor anđela ga ponovo "vraća" u njegovo tijelo. Podrazumijeva se da će prvo uradititi (prije nego što je pošteno i otvorio oči!) jest da ispriča i opiše sve što mu se desilo!

RAK

Raku nisu potrebna takva iskustva, jer više puta u toku svog života doživljava da bude na ivici života i smrti. Zašto se onda ne računaju sve situacije kada reskira život, kao na primjer kada izađe iz kuće da bi otišao do prodavaonice? Ili, još gore, do pošte? I to bez mame, koja bi ga čekala na kraju tunela.

LAV

Lav kaže: "Neeee! Nisam umro, nisam umro, nisam umro! Ne dozvoljavam to! Dobro, tko su ovi u bijelim haljinama? I kakvu to pjesmu pjevaju? Sve pogrešno! Ko dirigira ovim zborom? Nemate pojma! Dajte mi mikrofon da vam pokažem što znači pjevanje! Usmjerite reflektor ka meni."

DJEVICA

Djevica doživljava srčani udar nakon 6 sati džoginga, "napušta" svoje tijelo, ulazi u tunel sa svjetlošću i govori slijedeće: "Ma što je ovo? Gdje su oni u uniformama sa bijelim krilima? Jao čekaj malo! Ovi dole će mi napraviti kaos od kancelarije!" I momentalno se vraća na Zemlju.

VAGA

Vaga "izlazi" iz svog tijela, "ulazi", ponovo "izlazi" i konačno stiže do tunela na čijem kraju se nalazi svjetlo. Tu staje zamišljena: "Pitam se gdje su našli ove lampe što daju tako lijepo prigušeno osvjetljenje? Je l’ ova muzika uživo ili sa cd-a? I onaj tamo lik - je l’ to Isus ili Šiva?". Zatim pada u nesvijest od toliko nedoumica i pitanja, i "vraća" se u tijelo.

ŠKORPION

Škorpion radoznalo ulazi u tunel, ali će do njegovog kraja stići sa zakašnjenjem, jer će ga usporiti astralni seks, u koji će se upustiti s različitim bestjelesnim bićima, koja će sresti usput. Među osobama, koje bi volio da ga dočekaju i vode, jest i grof Drakula.

STRIJELAC

Strijelac stiže ispred Vrhovnog bića - Boga, koji mu govori da još nije došlo njegovo vrijeme, ali ovaj odbija da se "vrati" nazad. Što bi sad? Toliko puta je tokom života zamalo "odlazio na onaj svijet", preživljavajući gomilu glupih nezgoda. I sada može konačno riješiti sve svoje filozofske nedoumice.

JARAC

Specijalno za Jarčeve, da ne bi doživjeli šok, "na nebu" postoje sobe pretvorene u kancelarije, dok im jedan anđeo u odijelu nudi priručnik pod nazivom: "Kako da započnete uspješan posao u astralnom svijetu?". Međutim, ovaj zemljani znak smatra nepodnošljivom ideju nematerijalnog postojanja. Uz njih definitivno ide ona želja: "105, pa opet!"

VODENJAK

Vodenjak, otkrivajući da Raj nema sporazumnu upravu, ali da ima gomilu nepodnošljivih pravila, izjavljuje da više voli Pakao, koji se čini više anarhičan i...zanimljiviji. Ipak, kada ode tamo, započinje kampanje za ljudska prava prokletih, što se završava njegovim povratkom na Zemlju, sa prvobitnim mišljenjem o Bogu i Vragu.

RIBE

Ribe neće shvatiti da se dešava nešto drugačije od onoga što se svakodnevno dešava, pa ni kada je u pitanju izvantjelesno iskustvo. Misleći da provodi još jedan običan radni dan u kancelariji, reći će anđelu: "Zdravo! Je l’ ste Vi novi? Dobro nam došli! Kad su promijenili dekoraciju ovdje?" I ako ih "pošalju nazad", neće biti nikakve razlike