HOROSKOPI

VEDRI DUH

Kakvi ste u uniformi

OVAN
Savršen vojnik - uniforma ispeglana, cipele sjaje, ponašanje besprijekorno, nadređeni ga predstavljaju kao primjer drugima. Za nekoliko mjeseci postaje dezerter, jer nije unaprijeđen u viši čin te nema na koga vikati iz sveg glasa.

BIK
Policajac koji sumnja u sve i svakoga, a ne vjeruje nikome. Zato se najozbiljnije bavi mišlju da patentira džepni detektor laži, a testirao bi ga na vlastitoj majci pitajući je da li više voli brata ili njega.

BLIZANCI
Lakše ga je navući u uniformu nego u zapovjednu liniju. Ako je u vojsci obično završava na vojnom sudu jer su mu ukrali pušku dok je spavao na stražarskom mjestu. Ako je policajac, čeka ga disciplinska jer je zaboravio gdje je ostavio službeni auto.

RAK
Ne izgleda kao policajac, ne govori kao policajac, a ima izvrsne rezultate u rješavanju raznih slučajeva. To je zato što mu savjete daje njegov tajni pomagač, kristalna kugla, koju skriva u najdonjoj ladici svog pisaćeg stola.

LAV
Policajac koji zaustavlja auto sa zgodnom vozačicom, a ona ga laskanjem uspije uvjeriti da joj oprosti kaznu za prebrzu vožnju, te mu još i daje svoj broj telefona. Kad na kraju radnog vremena zove taj broj, tek ga nakon trećeg poziva uspiju uvjeriti da je dobio veterinarsku ambulantu.

DJEVICA
Omiljena među kolegama i šefovima, draga jer pokušava svaki posao koji joj dodijele odraditi savršeno. Zato se i cijela policijska uprava lakše nosi s pritužbama građana koji su iza brisača našli kazne zbog toga što im auti nisu oprani.

VAGA
Smisao za pravdu je poželjan u policijskom poslu, a toga policajka Vaga ima dovoljno. I zato joj nije jasno zašto su one dvije posvađane susjede toliko ljute na nju nakon njihova trosatnog detaljnog ispitivanja o uzrocima i porijeklu svađe.

ŠKORPION
Voli oružje više od uniforme, pa ga nosi i u civilu, naravno, uz dozvolu. Zato usred noći mora voziti punicu na hitnu, jer je on u kuhinji čuo provalnika te mu se prišunjao i prislonio pištolj na glavu, a tek onda se sjetio da mu je punica u gostima i da je možda sišla popiti vode.

STRIJELAC
Obično sportski tip vojnika ili policajca i sve mu ide od ruke. Karijera bi mu bila besprijekorna da nije za okladu kolegama, svom nadređenom predao raport u uniformi s crvenom leptir-mašnom umjesto kravate.

JARAC
Dobro se osjeća u uniformi i voli u njoj raditi, ali ga po njegovom mišljenju nezasluženo prati loš glas. Nije on kriv što mu vozači obično ne staju pa ih mora ganjati ili što je prešao iz policije u vatrogasce, pa je nakon nedjelju dana izgorjelo vatrogasno skladište.

VODENJAK
Na svojoj koži osjeti da uniforma ne daje ni mrvicu ekstravagancije. Kako god on obično dobro radio, nadređeni nikako da mu oproste što je na prošlom uviđaju dao svoju kapu djeci da se njome igraju, a ona je na kraju nekako misteriozno nestala.

RIBA
Humanizam riba je obično nekompatibilan s poslom u uniformi. Ukoliko tamo ipak završe, česti su predmet zavisti svojih kolega zbog uspjeha u otkrivanju krivaca po principu: 'On ima crven nos, sigurno laže, a ko laže taj i krade'. I što je najgore od svega, obično su u pravu.