HOROSKOPI

VEDRI DUH

Tijekom putovanja:

Ovan se nervira što ne ide brže, a Djevica zbog mrva koje su se pojavile nakon što je Škorpion krišom pojela sendvič da joj niko ne bi tražio "griz". Strijelac je nabio sunčane naočale i skinuo japanke, pa bose noge digao na sjedište ispred sebe zbog čega se Rak rasplakao. Blizanac je već promijenio nekoliko statusa na Fejsbuku: "Krećemo", "Krenuli smo", "Evo idemo", "Super nam je", "Evo Škorpion jede, Rak plače, Ovan mi ide na živce…" Vaga pazi da se ne pogužva i ljubazno moli Bika da se makne od nje sa čokoladom i sokom jer će joj uflekati bermude. Lav kroz prozor maše svima koje vidi u prolazu jer je siguran da svi u njega gledaju. Jarac prebrojava novce i računa koliko mogu u prosjeku potrošiti po danu, Vodenjak isprobava masku za ronjenje. Riba spava.

Stigli su

"Thank God, stigli smo", stavlja Blizanac novi status na Fejsbuk. Vodenjak lajka. Ovan je već u moru. Škorpion je skupa s torbom zauzela kupatilo zbog čega Vaga plače ispred vrata jer se mora hitno presvući i popraviti frizuru. Djevica ima nervni slom jer je u apartmanu već totalni nered, niko nije raspremio stvari! Strijelac je otišao u obilazak mjesta, Bik po ribu za roštilj, Rak kuha supicu za sve njih. Jarac još jednom prebrojava novac i cjenka se s gazdom apartmana. Lav na terasi pozira prolaznicima. Riba se tek probudila i razmišlja o smislu života.

Na plaži

"Juhuuu, evo nas na plaži", Blizanac objavljuje novu fotku na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru: na slici je Djevica ispod šešira s obodom prečnika metar i po, a u ruci drži kremu sa zaštitnim faktorom 50. Rak je zamotan u peškir s likovima iz crtanih filmova. Vaga ima kupaći kostim u vrijednosti polovnog automobila. Lav pokazuje savršenu figuru, Riba se ne vidi od vlastitog fotoaparata, a Strijelac Lavu i Vagi drži rogove od dva prsta. Škorpion je okrenula leđa i zabranila da je taguju. Vodenjak se slika s ronilačkom maskom i perajama, Jarac ima tri knjige pod rukom, Bik liže sladoled. Ovna nema slici, otplivao je 200 metara.

Navečer

"Party Night", tvituje Blizanac i ne objavljuje sliku jer su pocrvenili na suncu svi osim Djevice. Bik je raspalio roštilj, a Lav tvrdi da on to zna bolje. Strijelac je pozvao komšiluk na party, Škorpiji se to nije svidjelo pa se mrgodi u ćošku. Rak svima servira tanjuriće i nutka ih voćem. Vaga je u večernjoj haljini i nagovara Ribu da je slika u svim pozama. Vodenjak predlaže da se sutra ide na kurs ronjenja ili u podvodni ribolov, Jarac na tabletu računa da li je to isplativo. Ovan je otišao na noćno plivanje.

Izvor: Mojadesetka.com