HOROSKOPI

VEDRI DUH

Na početku njegova majka je djelovala tako milo i slatko, ali odjednom se, kao iz zimskog sna, probudila - strašna svekrva. Taj nezaobilazni, često i ključni "sastojak" veze ili braka, pojavljuje se kad se najmanje nadate, tu je uvijek kad ne treba i obrnuto. Pročitajte astrološki profil vaše svekrve, možda će vam sinuti neka ideja kako joj možete "doskočiti", odnosno kako da smirite strasti i uskladite odnos s njom.

OVAN

Kao prvi astrološki znak, tako i u životu svog djeteta želi da u svemu ostane prva i najbolja - zauvijek. Ona je stalno u pokretu i poluratnom stanju. Strašno voli naređivati, pa kad se iskalila na mužu i djeci, na red ćete doći i vi. Tu nema pomoći. Savjet: S njom je najbolje da se borite tako što ništa nećete shvatiti ozbiljno, a poslije njenog izlaganja uvijek dodajte nešto ironično. Ne podvijajte rep.

BIK

Ona je nevjerojatna opasnost za ljude tankih živaca. U sve voli da "gura nos", savjetovat će o svemu - hrani, oblačenju, novcu, pa i seksu. Stalno će vam govoriti da voli sve što volite i vi, a onda će iza vaših leđa raditi po svome. Neopisivo je tvrdoglava i ne popušta ni za milimetar. Savjet: Protiv nje je najbolja taktika: ne popuštati i nadati se da će njena snaga trajati kraće od vaše.

BLIZANCI

Ova žena ima neumornu jezičinu i u stanju je izbezumiti svakoga. Prvo se lukavo pritaji, snimi situaciju, uoči vaše bolne tačke, a onda se obrušava na vas. Voli se miješati u apsolutno svaki aspekt vašega života. S druge strane, na nju se nikada ne možete osloniti. Savjet: Od nje nikada nećete dobiti savjet kako se čisti i sprema, pere i kuha. Za nju je kuća samo gomila problema, pa o njima ne želi slušati. Ako joj budete nametali ove teme, velika je vjerojatnoća da ćete se sve manje družiti.

RAK

Ispod nježne majčinske slike svekrve rođene u znaku Raka krije se možda jedan od najstrašnijih likova u Zodijaku. S njom zaista nema šale! Gdje ona hoda, tu trava ne raste. Svekrva će sa sinom imati poseban odnos - kao iz Hitchcockovog filma "Ptice". Tako da ste udajom, osim muža, definitivno dobili i svekrvu. Savjet: Protiv ove "napasti" najlakše je izboriti se tako što ćete pridobiti njeno povjerenje. Tada počnite raditi po svome.

LAV

U slučaju svekrve Lavice možete samo gorko plakati. Kad ona uđe u vaš život, vaša prava će ostati pred vratima. Ona ne pita, ona naređuje. Oštrim korakom ide naprijed i ne osvrće se na vas. Ipak, za utjehu je da ona to ne radi iz pakosti - to je njena priroda. Zato se nikako ne povlačite - ako vas jednom stavi pod "čizmu" tamo ćete biti zauvijek. Savjet: Odmah se oduprite i oštro branite svoje stavove. To će joj biti znak da se s vama, ipak, treba malo drugačije ponašati.

DJEVICA

S njom nikada nije lako. Ona je tako pedantna, čista i precizna, da vas već nakon 7 dana zajedničkog života boli glava. Ako se brzo ne odselite, gotovi ste. Srećom, ima urođenu diskreciju, pa neće previše zabadati nos u vaše stvari. Ali, ako ona smatra da se treba umiješati (a to je često) nećete moći ništa: pit će vam krv na slamku. I što je najčudnije, s vremenom ćete i sami povjerovati u njene riječi. Ona plete mrežu oko vas i na kraju sve dovede pod svoje kriterije. Savjet: Jedini lijek protiv nje je da ste dovoljno daleko - na Novom Zelandu, na primjer.

VAGA

Ova svekrva je jedna od najprofinjenijih, ali i najperfidnijih u Zodijaku. Uvijek je dotjerana, našminkana i spremna za izložbu. Na vama će primijetiti da ste "nekako neuredni" i da o njenom sinu ne vodite baš previše računa. Savjet: Ignorirajte njene nove kostime, a na novu frizuru nemojte se ni okrenuti.

ŠKORPION

Sa svekrvama rođenima u znaku Škorpiona nije lako. Na trenutke je nježna i hoće pomoći, a ima trenutaka kada ruši sve pred sobom. Neće poštedjeti ni vlastitog sina, a kamoli vas koji joj niste nitko i ništa. Savjet: S njom morate biti ili prijatelj ili neprijatelj, ali je daleko bolje da budete prvo, jer se u suprotnom vaš inat nikako neće završiti sretno.

STRIJELAC

S njom nikada neće biti dosadno. Može beskrajno dugo prepričavati dogodovštine iz cijelog svijeta. Ali će znati kad treba prestati jer cijeni i vašu slobodu. Ima razvijen osjećaj pravde. Savjet: Za borbu protiv nje morate biti pravi psiholog. S obzirom da su one vesele i nasmijane i svijet doživljavaju kao radost, slobodu i sreću, pričajte joj o užasima i gadostima u svijetu.

JARAC

Ona je jak, težak i uporan protivnik. Uglavnom je nepobjediva. Teško ćete joj naći slabu točku. A kad vam u životu zaista zatreba pomoć, ona će priskočiti prva i jednostavnim savjetima riješiti problem. Ona je mudra. Savjet: Ako je želite poraziti, uznemirite je. Primijetite da loše izgleda i da vam se čini da s njom nešto nije u redu. To će je uzdrmati.

VODENJAK

Svekrve Vodenjaci su pravi veseljaci. Njima je sve svejedno i ne mare puno za red i zakon. Neće se baš držati reda u svojoj kući, ali će nered kod vas uvijek primijetiti. Više je zanimaju problemi južnoafričkih vjeverica, nego što će sutra kuhati. Za nju je najvažnija sloboda. Savjet: Nemojte joj smetati i vaši odnosi će biti jako dobri. Ako je namjeravate udaljiti od sebe, morate se opredijeliti za hladni rat. Njeno oružje su histerija i hladan intelekt.

RIBE

Kada u kući imate svekrvu u znaku Riba, onda možete reći da ste opasno nagrabusili. Toliko je razmazila svoje dijete, da će ono i sada, kada je odraslo i u braku, zahtijevati majčinsku njegu - i to od vas! Zahvaljujući svekrvi Ribi, vi imate muža koji se ponaša kao razmaženo derište, hoće doručak u krevet, uvijek ispeglanu odjeću i uredan ormar. Savjet: Ako živite zajedno morate postati njena kopija. Sve će morati biti lijepo i skladno da bi njen sinčić bio kao kralj na prijestolju. Ako je se želite riješiti, ostat ćete i bez bračnog partnera.