HOROSKOPI

VEDRI DUH

Kako je nastala astrologija, pitanje oko kojeg je potrošeno mnogo znanstvenih godina i polemičkih riječi. No, kako to vidi "obični" čovjek kazuje nam napis Diskutanta #277467 na stranici http://www.index.hr/forum/111/astrologija/tema/147711/povijest-astrologije.aspx.


 

Astrologija je vjerojatno (po mom mišljenju, neman dokaza, OK?) najstarija ljudska razbibriga.

Ako pokušamo zamisliti night life i večernje izlaske unazad 5-6000 godina, onda moremo lako zaključiti da je zvjezdano nebo bilo jedini show in the town.

Ono, nema ništa na TV, nema neta, nema đir po gradu gledat izloge, nema ni birtije za na pivo i gledati teletext sa rezultatima kladionice, ima ili sex sa nedepiliranom ženom koja nikad nije čula za dezodorans ili izić vani isprid kolibe ili sojenice (ili još uvik špilje, ako niš dobija kredit od Hypobanke) i gledati zvjezdano nebo.

Naravno, u tako očajnom životu kakvog su vodili ljudi nazad 5-6,000 godina, bijeg u maštu i u nadu da će te zvijezde izvući iz govana i kronično nedepilirane žene niskog čela čini se sasvim logičan.

Zato su u zvizdama na nebu naši očajni preci u dugim noćima bez struje, TV, radija i neta vidili svašta pa i Djevice, Bikove, Vodenjake, Blizance i slično zamišljene likove relativno perverznog pornića sa maloljetnim djevicama, životinjama ter incestooznim homosexualnim odnosima.

Sad, možda to i nije bilo tako, ali je hajli lajkli da je jedan od izvora astrologije bija upravo u tome.