LEKSIKONI

VEDRI DUH

Potencija (lat. potentia= snaga) odnosi se na moć samoga sebe. Ujedno i na sposobnost seksualnog tjelesnog izraza, a time i užitka kod muškaraca. Ovime se ne osporava sposobnost užitka kod žena. Naprotiv. O smislu potencije dalo bi se diskutirati u nedogled. Potencija je, i dandanas pored tolikog napretka znanosti i tehnologije, još uvijek nedovoljno istraženo područje duha. Potrebna i zaslužena pažnja ovom fenomenu, počela se pridavati tek od bolnog trenutka osvještenja impotencije. Ali, tada je već bilo prekasno. Dok si potentan, potentan si. I to je to. Potencija je sve. I sve je potencija, odnosno potencijalno moguće. Osim onda kad sve to prestane tako biti.

Kako je već poznato da su glava i penis muškarca u konfliktu zbog manjka krvi, tako je i taj konflikt to izraženiji što je muškarac potentiji. Dakle, ni impotencija nije tako loša kako se misli. Ako ništa drugo, ona navodi muškarca da misli. Ako ništa drugo, onda ga navodi da misli i smišlja kako da ponovo postane potentan. Zbog osobite vrijednosti same potencije, nije rijedak ni strah da se ona ne izgubi, da ne zakaže u najdelikatnijem trenutku, da ga ne ostavi na cjedilu. Pored svega toga, ove strahove nesvjesno podupiru i žene. One uvijek mogu. I brbljati i ostalo.

Nenapisana pravila potentnosti su:

-Pretjerana brbljivost nije ni znak, ni dokaz potentnosti.

-Lažni falus u gaćama ili nekakav komad alata u džepu je uzaludan - žene su prirodno nadarene da mogu nanjušiti potenciju.

-Potentnost je dobra za održavanje vitke linije.

-Onaj koji potencira vlastitu potenciju govorom i ponašanjem, na kraju uglavnom ispane budala.

-Preveliko razmišljanje zna narušiti potenciju.

-Svaka diskusija o potenciji je uzaludna.

Muškarci koji se nisu sprijateljili sa vlastitom potencijom izmislili su razne metode za prigušivanje i zatomljavanje iste. Tako su nastali razni borilački sportovi za preusmjeravanje energije u druge dijelove tijela. Tako i brojne druge stvari i fenomeni kojima se mnoge žene samo čude i promatraju. Tako su nastale razne duhovne tehnike, za transformiranje energije na "višu razinu", a time i celibat, ponekad svjesno odabran, a ponekad i ne.

Bilo kako bilo, potencija i dalje ostaje mistična sila koja i dalje goni svoje, odupirući se gravitaciji i mnogim drugim silama. Jedna od njih je i čarobno žensko "ne", koje nerijetko vibrira kao potencirajuće "daj"... Tada je dobro (i jako bitno) biti na ti sa svojom potencijom. I sa još nekim drugim silama...

Posuđeno sa: www.magicus.info